Τα οφέλη από τη χρήση των Managed Print Services (Υπηρεσίες διαχειριζόμενων εκτυπώσεων)

Cartridge World


Οι εκτυπωτές, οι συσκευές φαξ και οι φωτοαντιγραφικές μηχανές αποτελούν ένα σημαντικό κόστος στον προϋπολογισμό κάθε οργανισμού, ωστόσο πολλοί δεν έχουν ιδέα για το πόσα ξοδεύουν κάθε χρόνο για toners, μελάνια, χαρτί και κυρίως για τα έξοδα διαχείρισης. Υπάρχει μια σαφής έλλειψη εποπτείας τόσο στο θέμα των αγορών όσο και στο τι εκτυπώνουν οι εκτυπωτές. Το αποτέλεσμα του μηδενικού ελέγχου που προκύπτει από την δυσκολία στη διαχείριση είναι φυσικά η αυξημένη κατανάλωση αναλώσιμων υλικών, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τα αλόγιστα έξοδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου, κάθε €1 που ξοδεύεται από τις εταιρίες για αγορά αναλώσιμων υλικών, άλλα €9 ξοδεύονται για την διαχείριση του περιβάλλοντος εκτύπωσης. Αυτό περιλαμβάνει τα έξοδα για αγορά και συντήρηση του εκτυπωτή καθώς και το χρόνο που ξοδεύεται από το προσωπικό για παραγγελία ή για ετοιμασία διατακτικού αγοράς.

Τι είναι όμως οι Υπηρεσίες διαχειριζόμενων εκτυπώσεων;
Managed Print Service (MPS) ή Υπηρεσία Διαχειριζόμενων Εκτυπώσεων είναι η ολοκληρωμένη και αποδοτική διαχείριση και υποστήριξη υπηρεσιών εκτύπωσης και απεικόνισης σε εκτυπωτές, συσκευές φαξ, φωτοτυπικά μηχανήματα και πολυλειτουργικές συσκευές (MFP’s). Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών InfoTrends, μπορεί να μειώσει τα κόστη εκτύπωσης από 27% μέχρι 33%, ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του οργανισμού.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την συνεχή παρακολούθηση της στάθμης των δοχείων μελανιού ή γραφίτη καθώς και του συνολικού όγκου των εκτυπώσεων κάθε μηχανήματος. Με αυτές τις δύο λειτουργίες επιτυγχάνεται τόσο η αυτόματη παραγγελία αναλώσιμων υλικών στον πάροχο της υπηρεσίας όσο και η συνεχής αξιολόγηση της αποδοτικότητας του εκάστοτε εκτυπωτή. Εξαλείφει δηλαδή την ανάγκη για διατήρηση αποθεμάτων σε μελάνι ή toner ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει ότι το κάθε γραφείο διαθέτει τον κατάλληλο εκτυπωτή ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στις εκτυπωτικές του ανάγκες. Στις πλείστες των περιπτώσεων, στην υπηρεσία περιλαμβάνεται επίσης και η δωρεάν συντήρηση των εκτυπωτών όσον αφορά τα εργατικά.

Με απλά λόγια, οι Υπηρεσίες διαχειριζόμενων εκτυπώσεων μπορούν να απαλλάξουν εξολοκλήρου το προσωπικό από αυτή την δουλειά, βοηθώντας παράλληλα τις εταιρίες να αξιοποιήσουν πιο αποτελεσματικά του λειτουργούς πληροφορικής που, κακά τα ψέματα, δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με τους εκτυπωτές και τα προβλήματα τους. Αυτό φαίνεται να κεντρίζει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων διευθυντών πληροφορικής οι οποίοι, σιγά σιγά αναθέτουν εκτυπωτικό κομμάτι του οργανισμού σε εταιρείες που ειδικεύονται στις Υπηρεσίες Διαχειριζόμενων Εκτυπώσεων.

Μια από αυτές τις εταιρίες είναι και οι συνεργάτες μας, DMG Trading Ltd, που εκτός από Gold Partners της HP στον τομέα εκτύπωσης και απεικόνισης και ειδικοί στις Υπηρεσίες διαχειριζόμενων εκτυπώσεων, αντιπροσωπεύουν με επιτυχία από το 2002 τη Cartridge World στην Κύπρο. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.cwcyprus.com ή στο τηλέφωνο 22441638.