Η HP φαίνεται να εγκαθιστά «Spyware» σε Windows 10 υπολογιστές χωρίς άδεια

hp


Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο «θόρυβος» με την Lenovo που προεγκαθηστούσε adware σε φορητούς υπολογιστές χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών και απ’ ότι φαίνεται μπαίνει και η HP στο παιχνίδι της κρυφής εγκατάστασης. Σύμφωνα λοιπόν με πολλές αναφορές που συγκέντρωσε η ιστοσελίδα Computer World, ο Αμερικανικός κολοσσός προχωρεί στην εγκατάσταση συγκεκριμένου λογισμικού σε υπολογιστές πελατών χωρίς να ζητά άδεια.

Το λογισμικό, το οποίο έγινε αντιληπτό για πρώτη φορά στις 15 Νοεμβρίου, ονομάζεται «HP Touchpoint Analytics Service» και φαίνεται να αντικαθιστά το «HP Touchpoint Manager». Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, διαθέτει «τα εργαλεία που χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια όλων των διαχειριζόμενων συσκευών σας». Το πρόβλημα είναι ότι εγκαθίσταται χωρίς άδεια προκαλώντας σύγχυση στα συστήματα των πελατών.

Ανεξάρτητα με το ότι δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ο τρόπος εγκατάστασης του νέου λογισμικού – οδηγού, οι πελάτες δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι. Είναι κάτι που μπορεί να δει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στα φόρουμ της HP.

Η HP μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για το θέμα.

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε το Engadget