Αυτό είναι το iPhone X

iPhone X


Η Apple παρουσίασε επίσημα το iPhone X, με bezel-less οθόνη 5,8 ιντσών τεχνολογίας OLED, Face ID (αναγνώριση προσώπου) και χωρίς το home key.

Το iPhone X θα φοράει την ολοκαίνουρια OLED οθόνη 5,8 ιντσών με ανάλυση 2436 x 1125 που μεταφράζεται σε πυκνότητα pixels 458ppi. Θα έχει διπλή κάμερα 12 Megapixel με διπλό οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Η διπλή κάμερα αποτελείται από ένα ευρυγώνιο φακό και ένα telephoto που θα δίνουν την δυνατότητα τόσο για οπτικό όσο και για ψηφιακό zoom. Επίσης διαθέτει Quad-LED TrueTone flash. Η μπροστινή TrueDepth κάμερα έχει ανάλυση 7 Megapixel και δυνατότητα λήψης selfies με blurred background.

Όσον αφορά την λειτουργία του Face ID, ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να ξεκλειδώνει την συσκευή του απλά με το να κοιτάζει την μπροστινή κάμερα. Για να γίνει αυτό δυνατό, η μπροστινή κάμερα με την βοήθεια του Α11 επεξεργαστή, αναλύει περισσότερες από 30.000 αόρατες κουκίδες (30.000 σημεία) και δημιουργεί μια ακριβή εικόνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Στο εσωτερικό της νέας συσκευής βρίσκεται το νέο A11 Bionic SoC, το οποίο αποτελείται από έξι πυρήνες. Οι τέσσερις πυρήνες είναι χαμηλής απόδοσης (efficiency) ενώ οι άλλοι δύο είναι υψηλής απόδοσης (performance). Συγκριτικά με τον Α10 Fusion, οι πυρήνες χαμηλής απόδοσης είναι 70% πιο γρήγοροι ενώ οι πυρήνες υψηλής απόδοσης είναι 25% πιο γρήγοροι.

Το iPhone X είναι κατασκευασμένο από γυαλί και ατσάλι, είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη και θα διατίθεται σε space gray και ασημί. Περισσότερες πληροφορίες για τιμή και διαθεσιμότητα στην Κύπρο θα παραθέσουμε σε νέο άρθρο τις επόμενες μέρες. Στην Γερμανία οι τιμές για το iPhone X 64GB είναι €1149 και για το iPhone X 256GB είναι €1319.