Οδηγός φορτηγού σκότωσε 9χρονο ενώ έπαιζε Pokemon GO

Pokemon Go


Ήταν κάτι που συζητήθηκε από τις πρώτες κιόλας μέρες που κυκλοφόρησε το Pokemon GO, πώς λόγω των πολλών περιστατικών που σημειώθηκαν με απρόσεκτους παίκτες, κυρίως οδηγούς και παιδιά, αλλά και της μεγάλης δημοτικότητας που συνέχιζε να παίρνει το παιχνίδι, κάποια στιγμή θα συνέβαινε και κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν αποφεύχθηκε, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του UberGizmo, ένα αγόρι 9 χρονών στην Ιαπωνία έχασε την ζωή του όταν χτυπήθηκε από φορτηγό, ο οδηγός του οποίου έπαιζε Pokemon GO.

Ο οδηγός του φορτηγού ο οποίος συνελήφθη, είχε την προσοχή του στο παιχνίδι και δεν είδε το παιδί που περνούσε τον δρόμο, ενώ όπως είπε, συνήθιζε να παίζει Pokemon GO ενώ οδηγοούσε.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η Niantic πρέπει να βρει τρόπο να λάβει δραστικά μέτρα ούτος ώστε να σταματήσουν οι παίκτες να παίζουν το παιχνίδι ενώ οδηγούν, και όχι μόνο με ένα μήνυμα στην οθόνη, αλλά με μερική ή ολική αποβολή (ban) από το παιχνίδι. Από την άλλη πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία των παικτών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους πιστεύουν ότι μπορεί να συμβεί κάτι μόνο στους άλλους, γι’ αυτό και συνεχίζουν να παίζουν ακόμα και σαν οδηγούν


Δείτε ακόμη
Kodak Ektra – Το νέο smartphone της Kodak με νοσταλγικό χαρακτήρα
LG V20 Bend Test και scratch test – Τελικά λυγίζει;
Η Rockstar Games ανακοίνωσε επίσημα το Red Dead Redemption 2!
Το νέο Samsung Chromebook Pro με εντυπωσιακή premium κατασκευή, οθόνη 12.3 ίντσες και γραφίδα