Αυτά είναι τα νέα MacBook Pro με Touch Bar και Touch ID

MacBook Pro


Μετά την παρουσίαση της ανανεωμένων Surface της Microsoft, ήρθε η σειρά της Apple να παρουσιάσει τα νέα εντυπωσιακά MacBook Pro, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε νωρίτερα σήμερα.

Στη σημερινή εκδήλωση η Apple ανακοίνωσε τα νέα MacBook Pro σε τρεις εκδόσεις. Πρόκειται για δύο μοντέλα στις 13 (13.3) ίντσες και ένα στις 15 (15.4) ίντσες. Τα μοντέλα των 13 ιντσών έχουν πάχος 14,9 χιλιοστών ενώ το μοντέλο των 15 ιντσών έχει πάχος 15,5 χιλιοστών. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, ξεκινώντας με τις προσθήκες του Touch Bar και του Touch ID στα high-end μοντέλα της σειράς.

Η Touch Bar σε απλή μετάφραση είναι μια μπάρα αφής, ή αν προτιμάτε, μια μακρόστενη οθόνη πολλαπλής αφής 10 σημείων στην οποία εμφανίζονται εικονίδια που χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένες εντολές σε κάθε εφαρμογή. Ανάλογα δηλαδή με την εφαρμογή που είναι ανοικτή, εμφανίζονται τα κατάλληλα εικονίδια ή κουμπιά ελέγχου. Δίνεται επίσης η δυνατότητα στο χρήστη να προσθέσει στην μπάρα (drag and drop) τα κουμπιά που χρησιμοποιεί περισσότερο. Η Apple έδειξε στην παρουσίαση της παραδείγματα με χρήση της μπάρας στο Photoshop, στην Office και σε άλλες δικές της εφαρμογές.

Η μπάρα του MacBook Pro περιλαμβάνει στην δεξιά πλευρά και τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, ο οποίος χρησιμοποιεί το νέο Apple T1 chip για την ασφάλεια.

Προχωρώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η οθόνη στο 15ιντσο μοντέλο προσφέρει 67% περισσότερη φωτεινότητα και 67% περισσότερη αντίθεση, ενώ μπορεί να εμφανίσει 25% περισσότερα χρώματα, πάντα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Διαθέτει διπλάσιο μέγεθος force touch trackpad, καλύτερα ηχεία, υποδοχή για ακουστικά.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, για το 15ιντσο MacBook Pro υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο τετραπύρηνων intel Core i7, ο ένας χρονισμένος στα 2.6GHz και ο άλλος στα 2.7GHz. Έρχεται με επιλογή SSD από 256GB μέχρι 2ΤΒ και 16GB RAM. Διαθέτει 4 Thunderbolt 3 USB-C με υποστήριξη για φόρτιση, DisplayPort, Thunderbolt (μέχρι 40 Gbps) και USB 3.1 Gen 2 (μέχρι 10 Gbps).

Στα μοντέλα των 13 ιντσών υπάρχει επιλογή μεταξύ intel Core i5 και intel Core i7, 8GB RAM και επιλογή για SSD από 256GB μέχρι 2ΤΒ. Όλα τα μοντέλα τρέχουν macOS Sierra και έχουν διάρκεια μπαταρίας έως και 10 ώρες.

Για το τέλος αφήσαμε τις τιμές. Το «φτηνό» MacBook Pro των 13 ιντσών με function keys ξεκινά από 1.499, το high-end 13άρι με Touch Bar ξεκινά από 1799 δολάρια ενώ το 15άρι MacBook Pro ξεκινά από 2399 δολάρια.


Δείτε τα video:MacBook pro