Πόσο θα κοστίσει τελικά στη Samsung η αποτυχία του Note 7;

Note 7


Είναι γεγονός ότι η Samsung αυτό το διάστημα περνά ίσως την πιο μεγάλη φουρτούνα στην ιστορία της, η οποία θα της κοστίσει πολύ ακριβά. Η Samsung έχει πλέον να αντιμετωπίσει τόσο την τεράστια οικονομική ζημιά από την καθολική αποτυχία του Galaxy Note 7, όσο και την αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να διορθωθεί το πρόβλημα, στο πιο προηγμένο από πλευράς καινοτομίας smartphone που υπήρχε στην αγορά.

Γεγονός πρέπει να θεωρείτε και το ότι η Samsung έχει την οικονομική δυνατότητα να απορροφήσει το κόστος, μιλάμε για μια εταιρία των 230 δις με 70 δις αποθεματικό σε ρευστό. Ακόμα και μετά τις πολλαπλές αναφορές για εκρήξεις στις αρχικές αλλά και τις αντικατεστημένες συσκευές, είναι δεδομένο ότι η Samsung αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει.

Παρόλη τη ζημιά πάντως, είναι δύσκολο για οποιαδήποτε εταιρία να εκτοπίσει τη Samsung, έχει ωστόσο αφήσει την πόρτα ανοιχτή με το κενό του Galaxy Note 7. Αν και αυτή τη στιγμή καμιά άλλη εταιρία δεν έχει να προσφέρει κάτι ανάλογο με την ναυαρχίδα του Κορεάτικου κολοσσού, πολλοί από τους πελάτες της ίσως να προτιμήσουν το Pixel της Google ή το V20 της LG, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να προτιμήσουν το iPhone 7 Plus της Apple.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε φυσικά και την τεράστια αρνητική εικόνα γύρω από το όνομα της Samsung. Σκεφτείτε λίγο πόση ζημιά έχει γίνει στο brand, με 92 περιπτώσεις ανάφλεξης μόνο στις ΗΠΑ, από τις οποίες οι 55 αφορούσαν και καταστροφή περιουσίας. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να αρχίσεις να ακούς πιλότους να απαγορεύουν τα Galaxy Note 7, αεροδρόμια και εταιρίες μεταφορών να προβαίνουν σε ανακοινώσεις, ακόμα και ιστοσελίδες αθλητικού και «κους κους» περιεχομένου να αναρτούν αρνητικά δημοσιεύματα για το καμάρι της Sammy, το Galaxy Note 7. Πραγματικά, δεν μπορεί ακόμα κανένας να υπολογίσει την ζημιά στη φήμη της εταιρίας που έχει πληγεί.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις αναλυτών, όλο αυτό το φιάσκο μπορεί να κοστίσει στην Samsung μέχρι και 17 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού η οριστική διακοπή της παραγωγής του Note 7 μεταφράζεται αυτόματα σε απώλεια εσόδων από περίπου 19 εκατομμύρια συσκευές που υπολόγιζε η Samsung να πουλήσει στον κύκλο ζωής της συσκευής.


Δείτε ακόμη
Η Samsung τερματίζει άμεσα τις πωλήσεις Galaxy Note 7 – Ζητά από τους κατόχους να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους – Διαβάστε την ανακοίνωση
Η Samsung σταμάτησε την παραγωγή του Galaxy Note 7 μετά τις τελευταίες αναφλέξεις ασφαλών συσκευών!
Δείτε χάρτη με τους κωδικούς WiFi σχεδόν από όλα τα αεροδρόμια του κόσμου