Ακόμη ένα «Ασφαλές» Samsung Galaxy Note 7 έπιασε φωτιά, αυτή τη φορά ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ [PHOTOS]

Samsung Galaxy Note 7 burned

Μόλις την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε η Samsung ότι το Galaxy Note 7 θα επιστρέψει και στις υπόλοιπες αγορές, ενώ μετά την ανάκληση θεωρητικά δεν πρέπει να υπάρχει κίνδυνος έκρηξης και ανάφλεξης. Παρόλα αυτά η ιστορία φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια καθώς έχουν ήδη αναφερθεί μερικά περιστατικά με ασφαλή συσκευές.


Το νέο περιστατικό ωστόσο είναι κάπως πιο σοβαρό αφού συναίνει μέσα σε αεροπλάνο, ευτυχώς πριν την απογείωση. Πιο συγκεκριμένα, το συμβάν έγινε μέσα σε αεροσκάφος της Southwest Airlines, στην πτήση 994 από το Louisville προς Βαλτιμόρη. Λίγο μετά την επιβίβαση, ο ιδιοκτήτης του κινητού, Brian Green, είχε απενεργοποιήσει το κινητό του όπως ζητήθηκε από το πλήρωμα και αφού το έβαλε στην τσέπη του, αυτό άρχισε να βγάζει καπνούς. Αμέσως το έβγαλε και το έριξε στο πάτωμα του αεροσκάφους.

Το πλήρωμα προχώρησε άμεσα στην εκκένωση του αεροσκάφους, ενώ κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε. Διευθετήθηκε μεταφορά με άλλη πτήση για όλους τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του Green.
Ο Green που μίλησε στο the Verge, δήλωσε ότι το Samsung Galaxy Note 7 ήταν φορτισμένο γύρω στο 80, ενώ χρησιμοποιούσε μόνο ασύρματο φορτιστή. Το IMEI του κινητού όταν μπήκε στην ειδική σελίδα της Samsung, φαίνεται ότι δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα ανάκλησης και είναι ασφαλές, κάτι που φαίνεται φυσικά και στο κουτί του, καθώς υπάρχει πάνω το μαύρο τετράγωνο που υποδεικνύει ότι είναι ασφαλές. Το εν λόγω Samsung Galaxy Note 7 αγοράστηκε από κατάστημα της AT&T στις 21 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Green, η ένδειξη της μπαταρίας ήταν πράσινη.

Στη δήλωσή της η Samsung επιφυλάχτηκε να απαντήσει όταν έχει στα χέρια της το κινητό και πραγματοποιήσει τη δική της έρευνα. Προς το παρόν δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι στο συμβάν εμπλέκεται το νέο ασφαλές Note 7. Παράλληλα, οι Αμερικανικές αρχές θα πραγματοποιήσουν την δική τους έρευνα.

«Until we are able to retrieve the device, we cannot confirm that this incident involves the new Note7. We are working with the authorities and Southwest now to recover the device and confirm the cause. Once we have examined the device we will have more information to share».


Samsung Galaxy Note 7 burned

Δείτε Ακόμη:
Στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί και εκρήξεις σε πλυντήρια της Samsung
Δείτε τα νέα αθλητικά παπούτσια της Nike που δένονται μόνα τους [βίντεο]
Η ESET πετυχαίνει την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές VBSpam για 5η συνεχόμενη φορά
Xiaomi Mi 5s και Xiaomi Mi 5s Plus – Ανακοινώθηκαν επίσημα με τον SnapDragon 821 και άλλα απίστευτα χαρακτηριστικά!