Στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί και εκρήξεις σε πλυντήρια της Samsung

samsung
Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ προειδοποιεί τους καταναλωτές για πιθανά θέματα ασφάλειας που αφορούν ορισμένα πλυντήρια της Samsung. Η προειδοποίηση ακολουθεί τις πρόσφατες αναφορές από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα πλυντήρια τους εξερράγησαν κατά τη διάρκεια λειτουργείας, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχουν αναφερθεί και αρκετά σοβαρές ζημιές στο χώρο γύρω από το πλυντήριο.


Η Samsung έχει εκδώσει τη δική της ανακοίνωση για το θέμα, λέγοντας ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την CPSC για «πιθανά προβλήματα ασφαλείας» που αφορούν πλυντήρια ρούχων με ημερομηνία κατασκευής μεταξύ Μαρτίου του 2011 και Απριλίου του 2016.

Σύμφωνα με τη Samsung, υπάρχουν «σπάνιες περιπτώσεις», όπου ένα επηρεασμένο πλυντήριο θα μπορούσε να παρουσιάσει «περίεργες δονήσεις», που κατά την διαδικασία πλύσης μεγάλων αντικειμένων όπως κουβέρτες ή αδιάβροχα υφάσματα, «μπορεί να υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού ή υλικές ζημιές».

Ορισμένοι επηρεαζόμενοι καταναλωτές ανέφεραν στο CNN πως αντιμετώπισαν σοβαρές δυσλειτουργίες με τα πλυντήρια τους όπως σοβαρές εκρήξεις ή δυνατά «μπουμ» και περίεργα κουνήματα.
Στη δήλωσή της, η Samsung τόνισε, «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πελάτες της Samsung έχουν ολοκληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια πλύσεις από το 2011», ωστόσο αυτά τα ελάχιστα περιστατικά υπό το φως και των πρόσφατων προβλημάτων της Samsung με τις εκρήξεις των Galaxy Note 7, ήταν αρκετά για να κινήσουν την προσοχή της Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ.

Μέχρις ότου το θέμα διευθετηθεί, η Samsung συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν ένα «κύκλο με χαμηλότερη ταχύτητα” όταν πλένουν οποιαδήποτε ογκώδη ή αδιάβροχα μεγάλα αντικείμενα, λέγοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά κατά τη χρήση αυτού του κύκλου.

Η ανακοίνωση ισχύει μόνο για τις ΗΠΑ και όχι για την Ευρώπη.Πηγή: SlashGear