Η Google σας δίνει 350000 δολάρια να για χακάρετε τα Nexus 6P και Nexus 5X

nexus 6p


Η Google, στα πλαίσια του Zero Prize Project, δίνει συνολικά 350000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να χακάρει τα Nexus 6P και Nexus 5X, με τα μόνα στοιχεία που θα έχουν στην διάθεση τους να είναι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου και το email.

Η ευπάθεια που θα ανακαλύψουν οι επίδοξοι hackers θα πρέπει να εκτελεί κώδικες απομακρυσμένα και στα δυο τηλέφωνα, Nexus 6P και Nexus 5X, απλά με το άνοιγμα ενός email ή ενός γραπτού μηνύματος. Η Google με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ελπίζει όχι μόνο να ανακαλύψει νέα bugs, αλλά και να δει πως λειτουργούν τα κενά ασφαλείας και να συλλέξει πληροφορίες για το πως να προστατέψει τις συσκευές της, αφού θα μπορεί να χρησιμοποιήσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όλες τις ενέργειες που θα κάνουν οι διαγωνιζόμενοι για να hackάρουν τις συσκευές.

Ο διαγωνισμός λήγει σε έξι μήνες, ο πρώτος που θα ανακαλύψει κάποιο bug παίρνει 200.000 δολάρια, ο δεύτερος 100.000 δολάρια και ο τρίτος 50.000 δολάρια. Επίσης, θα ζητηθεί από όλους τους νικητές να γράψουν ένα report με όλα τα βήματα που πήραν, το οποίο θα αναρτηθεί στο blog του Zero Prize Project.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε ακόμη
H κυπριακή startup Avocarrot εξαγοράστηκε για $20 εκατομμύρια
Δείτε 25 από τα πιο στιλάτα αυτοκίνητα όλων των εποχών!
Το iPhone 7 με τον νέο A10 σαρώνει στο AnTuTu – Σκόραρε 178397 πόντους