Τι να περιμένουμε στην αποψινή παρουσίαση της Apple – Τι άλλο θα παρουσιαστεί εκτός από τα νέα iPhones – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

iPhone 7


Απόψε στο San Francisco θα πραγματοποιηθεί το press event της Apple όπου θα παρουσιάσει τα νέα της προϊόντα.

Οι φήμες λένε ότι η Apple θα παρουσιάσει το iPhone 7, το iPhone 7 Plus και το Apple Watch 2. Η εταιρεία αναμένεται επίσης να κάνει αναφορά στο επερχόμενο iOS 10, το MacOS Sierra, tvOS 10, watchOS 3 και ενδεχομένως να αναφερθεί και στα πλεονεκτήματα του νέου MacBook Pro.

Τα τελευταία τρία χρόνια η Apple παρουσιάζει νέα iPhones τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, αναμένεται λοιπόν να συμβεί το ίδιο και φέτος. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες, τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus (ή όπως αλλιώς ονομαστούν τελικά) θα είναι σχεδόν τα ίδια με τα iPhone 6s και 6s Plus, με πολύ μικρές αλλαγές.
Όπως όλα δείχνουν, οι δύο γραμμές για τις κεραίες θα μετατοπιστούν προς τις άκρες ενώ η πίσω κάμερα θα είναι κάπως πιο τονισμένη. Επίσης, η υποδοχή για ακουστικά μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν. Σύμφωνα πάντως με κάποιες πληροφορίες, η Apple δεν θα αφήσει παραπονεμένους όσους θέλουν να χρησιμοποιούν καλύτερης ποιότητας ακουστικά, καθώς ακούγεται ότι θα συμπεριλάβει στη συσκευασία μαζί με τα Lightning EarPods και ένα ανταπτοράκι lightning to 3.5mm, ενώ για όσους θέλουν να πληρώσουν κάτι παραπάνω θα υπάρχει και η επιλογή για ασύρματα Beats headphones.

Μιας και εξωτερικά τα νέα smartphones της Apple δεν θα έχουν σημαντικές αλλαγές, η εταιρία αναμένεται να αναλώσει ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάζοντας τις βελτιώσεις των νέων iPhones, ειδικά όσον αφορά τη κάμερα και τον νέο επεξεργαστή Α10. Η Apple έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια στην έρευνα και ανάπτυξη της κάμερας των iPhones, καθώς πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα διαφοροποίησης από κινητά άλλων κατασκευαστών, ακόμα και με προηγούμενα μοντέλα iPhone. Θέλει δηλαδή να υπερέχει πολύ σε αυτό το τομέα δημιουργώντας ακόμα και ανταγωνισμό μεταξύ των δικών της συσκευών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, το iPhone 7 θα έχει αναβαθμισμένη κάμερα και πολύ πιο αποτελεσματικό LED flash. Στο iPhone 7 Plus θα υπάρχει διπλός αισθητήρας κάμερας ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ή ακόμα και κάτι άλλο που θα δούμε απόψε. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, η νέα κάμερα θα είναι επίσης συμβατή και με νέες εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, QR codes κλπ.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, στα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα δούμε τον νέο Apple A10 χρονισμένο στα 2.4GHz που κατασκευάζεται από TMSC. Αν τα αποτελέσματα του GeekBench είναι αληθινά, τότε πρόκειται για ένα πραγματικό τέρας που ξεπερνά σε απόδοση ακόμα και τον Snapdragon 821 της Qualcomm. Η Apple, από το 2010 σχεδιάζει μόνη της τους επεξεργαστές ARM που βρίσκονται στις φορητές της συσκευές (iPhone, iPad, iPod, Apple TV και Apple watch), ενώ την κατασκευή αναλαμβάνουν πότε η Samsung και πότε η TMSC.

Η οθόνη στα νέα iPhone αναμένεται να είναι και αυτή αναβαθμισμένη με ευρύτερο φάσμα χρωμάτων όπως στο 9,7 ιντσών iPad Pro. Από τα νέα μοντέλα θα απουσιάζει επίσης η επιλογή μνήμης των 16GB και θα προστεθεί η επιλογή των 256GB εσωτερική μνήμης. Θα διατίθεται δηλαδή με τις επιλογές 32GB, 128GB και 256GB.

Ανανέωση όμως θα δούμε και στο Apple watch, όχι σχεδιαστικά αλλά εσωτερικά. Στο Apple watch 2 θα προστεθεί το GPS ενώ θα διαθέτει καλύτερο επεξεργαστή, μεγαλύτερη μπαταρία και νέα οθόνη με καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Τέλος, αν ο χρόνος το επιτρέψει, η Apple μπορεί να αναφερθεί και σε μια νέα εξωτερική οθόνη με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Αναμένουμε με αγωνία λοιπόν ακόμα μερικές ώρες για να δούμε ποια από αυτά θα επιβεβαιωθούν, αλλά και τι άλλο μας επιφυλάσσει η Apple.