Να και η πρώτη αγωγή κατά των δημιουργών του Pokemon GO

Pokemon go


Ένας άνδρας στις ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή κατά των δημιουργών του Pokemon Go, το παιχνίδι που έχει αναδειχτεί σε παγκόσμια τρέλα.

Ο άνδρας κατηγορεί τους δημιουργούς του παιχνιδιού για καταπάτηση της ιδιωτικής του περιουσίας. Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμά της εφημερίδας The Guardian, αυτή είναι η πρώτη αγωγή που κατατίθεται εναντίον της Niantic, της Nintendo και της The Pokemon Company, τις τρεις εταιρείες δηλαδή που βρίσκονται πίσω από το δημοφιλές παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, Pokemon Go.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας ισχυρίζεται ότι αρκετοί νεαροί άρχισαν πρόσφατα να περιφέρονται έξω από την πόρτα του και ότι τουλάχιστον 5 από αυτούς του χτύπησαν ακόμα και την πόρτα ζητώντας του να πάνε στην αυλή του σπιτιού του. Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι δημιουργοί του Pokemon Go έχουν «επιδείξει κατάφωρη περιφρόνηση για τις προβλεπόμενες συνέπειες που θα είχε το παιχνίδι, τοποθετώντας στον πραγματικό κόσμο τα εικονικά Pokemon, χωρίς πρώτα να ζητήσουν την άδεια των ιδιοκτητών ακινήτων».

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι πολλοί δημόσιοι χώροι σε όλο τον κόσμο, έχουν αναρτήσει απαγορεύσεις για χρήση του παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις τους. Ορισμένοι από αυτούς είναι το Peace Memorial Park στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις ΗΠΑ και το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης ‘Αουσβιτς στην Πολωνία.