Τα Pokemon, το Mall, η Λήδρας, οι ψυχολόγοι και οι servers

Pokemon GO


Εδώ και λίγες μέρες το παιχνίδι Pokemon Go είναι διαθέσιμο και στη Κύπρο με πολλούς φίλους να έχουν πάθει φρενίτιδα. Αναμενόμενο φυσικά αφού το εν λόγω παιχνίδι έχει τρελάνει όλο τον πλανήτη, δημιουργώντας στους παίχτες ένα είδος εθισμού.

Αρχικά με την ταυτόχρονη διάθεση του παιχνιδιού στις χώρες της Ευρώπης και τον Καναδά είχαν παρουσιαστεί τεράστια προβλήματα με τους servers, ωστόσο η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνετε με την εγκατάσταση νέων servers στην Ευρώπη (Δείτε τον πίνακα).

Στη Κύπρο τα Pokemon έχουν κατακλύσει όλους τους πολυσύχναστους χώρους όπως το Mall, η οδός Λήδρας αλλά και το Μακένζυ. Οι παίχτες με τη βοήθεια της τεχνολογίας Augmented Reality τρέχουν σε διάφορα σημεία και με το κινητό στο χέρι κοιτάζουν μέσα από την κάμερα προσπαθώντας να εντοπίσουν σε αληθινές τοποθεσίες ένα pokemon. Δουλεύει σε iOS και Android smartphones χρησιμοποιώντας τη κάμερα, το GPS αλλά και την οθόνη του κινητού. Σύντομα πάντως αναμένουμε να κατακλυστούν τα Κινέζικα online stores με διάφορες θήκες που να φορτίζουν το κινητό αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι πραγματικά ρουφάει την μπαταρία.

Το Pokemon GO δημιουργήθηκε από την The Pokemon Company σε συνεργασία με τη Niantic Labs η οποία ανήκει στην Alphabet δηλαδή τη γνωστή μας Google. Τα δικαιώματα των Pokemon διαχειρίζεται η Nintendo η οποία είδε της αξία της να εκτοξεύεται κατά πολλά δισεκατομμύρια από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού.

Δεν λείπουν όμως οι αντιδράσεις. Οι ψυχολόγοι έχουν ήδη προειδοποιήσει για τους αυξημένους κινδύνους που ελλοχεύουν, τονίζοντας ότι το Pokemon Go είναι ένα άκρως εθιστικό παιχνίδι που αλλοιώνει την εικόνα της πραγματικότητας. Παράλληλα, ειδικοί στο θέμα τονίζουν πως η εφαρμογή είναι άκρως επικίνδυνη για τα παιδιά που μπορούν εύκολα να πέσουν θύματα επιτήδειων, ακόμα και παιδόφιλων που μπορούν να τα παρασύρουν σε συγκεκριμένα σημεία με σκοπό να τα εκμεταλλευτούν.

Έχουν όμως υπάρξει και σοβαρά περιστατικά όπως οι ένοπλη ληστεία στο Missouri των ΗΠΑ δύο νεαρών 16 και 18 ετών καθώς και το περιστατικό στη Φλόριδα των ΗΠΑ όπου ένας άνδρας πυροβόλησε δύο έφηβους που έπαιζαν Pokemon Go κοντά στο σπίτι του.2016-07-20