Τέλος στους καθρέφτες των αυτοκινήτων…

bmw i8 mirrorless
Το επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσετε ίσως και να μην έχει καθρέφτες!


Τέλος στους καθρέφτες των αυτοκινήτων επιχειρεί να βάλει η BMW. Το πρωτότυπο i8 Mirrorless παρουσιάστηκε στις αρχές του χρόνου στο Las Vegas στην έκθεση CES 2016. Η διάθεση των αυτοκινήτων χωρίς καθρέφτες θα να ξεκινήσει σύντομα από την Ιαπωνία ενώ η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές σε Ευρωπαϊκούς δρόμους από φέτος και στις ΗΠΑ το 2017.

Σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, δεν υπάρχουν καθρέφτες αλλά κάμερες υψηλής ευκρίνειας που αντικαθιστούν ουσιαστικά τους καθρέφτες και στέλνουν εικόνα στην οθόνη η οποία βρίσκεται στη θέση του κεντρικού καθρέφτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το σύστημα είναι αρκετά πιο ασφαλές από τους καθρέφτες αφού οι κάμερες καλύπτουν μεγαλύτερη ευρύτητα του χώρου ελαχιστοποιήσουν έτσι τα τυφλά σημεία ενώ μπορούν να βελτιώσουν και την αεροδυναμική των αυτοκινήτων κατά 3%.

Το i8 Mirrorless διαθέτει τέσσερις κάμερες, δύο στη θέση των καθρεφτών και δύο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ο οδηγός βλέπει μια συνολική εικόνα για το τι συμβαίνει στο πλάι αλλά και πίσω από το όχημα του.

Δείτε στο βίντεο τον Linus από το LinusTechTips να το δοκιμάζειi8 Mirrorless