Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για εκμετάλλευση ανήλικων μέσω του Facebook

FACEBOOKΜε 18 μήνες φυλάκιση τιμωρήθηκε ο 37χρονος πρώην αστυνομικός που εκμεταλλευόταν ανήλικα παιδιά μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Facebook. Παραδέχτηκε συνολικά 11 κατηγορίες. Στον καθορισμό της ποινής έπαιξε ρόλο μεταξύ άλλων και το ότι ο ίδιος είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης όταν ήταν σε παιδική ηλικία.

Σύμφωνα με τη Δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Γεωργία Κορφιώτη, ο 37χρονος παραδέχτηκε δύο κατηγορίες για πρόσκληση παιδιού με ηλεκτρονικό μέσο για συμμετοχή σε παιδική πορνογραφία, τρεις κατηγορίες για εξασφάλιση παιδικής πορνογραφίας μέσω συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή, τρεις κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και τρεις κατηγορίες για απόκτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος με τη χρήση διαφόρων προφίλ, παριστάνοντας κάποτε αγόρι και κάποτε κορίτσι έπειθε ανήλικα αγόρια να γδύνονται μπροστά στη κάμερα του υπολογιστή του και να προβαίνουν σε διάφορες άσεμνες πράξεις. Μάλιστα σε μια περίπτωση κατάφερε να πείσει ένα παιδάκι να συναντηθούν.