Η Microsoft καλείτε να πληρώσει Αποζημίωση $10.000 για «αναγκαστικό» update σε Windows 10

Microsoft


Η Microsoft έχει εφαρμόσει μια πολύ πιεστική στάση όσον αφορά την αναβάθμιση σε Windows 10 ενώ κάποιοι χρήστες προχώρησαν στην αναβάθμιση των συσκευών τους χωρίς καν να το καταλάβουν.

Σύμφωνα με τη Seattle Times η Teri Goldstein, ιδιοκτήτρια μικρής επιχείρησης στη Καλιφόρνια έχει κινηθεί νομικά εναντίων της Microsoft κερδίζοντας μάλιστα αποζημίωση ύψους 10000 δολαρίων για απώλεια μισθού και κόστος για καινούριο ηλεκτρονικό υπολογιστή, αφού η ανεπιθύμητη και μη εξουσιοδοτημένη ενημέρωση του λογισμικού έκανε τον υπολογιστή της αργό, επιρρεπή σε προβλήματα και γενικά άχρηστο.

«Ποτέ δεν είχα ακούσει για τα Windows 10, κανείς δεν με έχει ρωτήσει αν θέλω την ενημέρωση» είχε δηλώσει στην Seattle Times η Teri Goldstein
Αν και η εν λόγω κυρία είναι η πρώτη χρήστης που παίρνει χρηματική αποζημίωση για το συγκεκριμένο θέμα, αρκετοί χρήστες των Windows 7/8 έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για την πολιτική που ακολουθεί η Microsoft.

Η Microsoft θα προχωρήσει στην αποζημίωση των 10.000 δολαρίων ενώ παράλληλα τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι παραδέχεται την ενοχή της, αλλά το κάνει για να αποφύγει μια μακρά νομική διαδικασία. Η Seattle Times αναφέρει επίσης ότι η Microsoft σχεδίαζε να ασκήσει έφεση, αλλά τελικά εγκατέλειψε την υπόθεση για να αποφευχθεί τα επιπλέων δικαστικά έξοδα.

Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως κατά πόσο αυτό θεωρείτε προηγούμενο, ωστόσο αυτή η υπόθεση μαζί με μια παρόμοια δίκη εναντίων της Sony για «προαιρετική» ενημέρωση του λογισμικού του PlayStation 3, ίσως βάλει σε κάποιους ιδέες να προκαλέσουν νέους πονοκεφάλους στον Αμερικανικό κολοσσό.


Πηγή