Δείτε το Discovery Sport να τραβάει τρένο 108 τόνων!

Discovery SportΣτα πλαίσια της προώθησης του Discovery Sport, η Land Rover δημοσίευσε ένα video στο οποίο το δείχνει να τραβάει ένα τρένο βάρους 108 τόνων.

Η βιντεογράφηση έγινε σε μια γέφυρα που περνά πάνω από τον ποταμό Ρήνο στην Ελβετία. Το αυτοκίνητο της επίδειξης φορούσε τον 2λιτρο κινητήρα diesel Ingenium 180 ίππων με ροπή 438 nm και τράβηξε τρία βαγόνια συνολικού βάρους 108 τόνων για απόσταση 10 χιλιομέτρων. Ενδεικτικά, 108 τόνοι είναι περίπου το βάρος 60 Land Rover Discovery Sport η το βάρος ενός επιβατικού αεροπλάνου Boeing 757. Πάντως παρά το τεράστιο βάρος το δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά!

Όλο αυτό γίνετε 27 χρόνια μετά την πρώτη φορά που ένα Land Rover Discovery του 1989 με αλλαγμένο κιβώτιο ταχυτήτων τράβηξε ένα τρένο, μόνο που αυτή τη φορά το άσπρο Land Rover ήταν ένα αυτοκίνητο κανονικό παραγωγής με τον 2λιτρο κινητήρα diesel Ingenium 180 ίππων και αυτόματο κιβώτιο εννιά σχέσεων. Η μόνη τροποποίηση ήταν η τοποθέτηση επιπρόσθετων ειδικών τροχών για σταθερή πορεία πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Δείτε το βίντεο