Η 9χρονη που πήρε υποτροφία από την Apple για την εφαρμογή της

eftiakse efarmogi sta 9Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ένα 9χρονο κορίτσι, έφτιαξε μια εφαρμογή για την αδερφή της και κλήθηκε από την Apple στο ετήσιο συνέδριο δημιουργών εφαρμογών!

Ο λόγος για την Anvitha Vijay, η οποία έμαθε να χειρίζεται τον κώδικα παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube σε ηλικία μόλις 7 ετών και σήμερα είναι μια από τους 350 νέους οι οποίοι βραβεύτηκαν με υποτροφία από την Apple.

Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή που έφτιαξε η Anvitha βοηθά παιδιά κάτω των 5 χρόνων να μάθουν για τα διάφορα ζώα (κατοικίδια, ζώα της ζούγκλας, ζώα του ωκεανού, πουλιά και ερπετά) με το να τα εντοπίσουν πάνω στην οθόνη. Η εφαρμογή είναι έξυπνη, διασκεδαστική και το πιο σημαντικό είναι ότι δημιουργήθηκε από ένα κορίτσι μόλις 9 χρόνων!

Γενικά η εφαρμογή ενθουσίασε τους κριτές και έλαβε πολύ θετικά σχόλια με πολλά άτομα να επαινούν την 9χρονη για την ικανότητα της να σχεδιάζει κάτι τέτοιο σε τόσο νεαρή ηλικία! Αρκετοί ήταν και αυτοί που πιστεύουν ότι πρόκειται για μεγάλο ταλέντο που σιγά σιγά θα εξελιχθεί.

Το συνέδριο έδωσε και μια ευκαιρία στην Apple να ενημερώσει για ορισμένες αλλαγές που πρόκειται να δουν σύντομα η χρήστες στο λογισμικό της.