Ανέβασε την εφαρμογή του στο Google Play και τον σέρνουν στα δικαστήρια

Google-Play-Store.Αν είστε app developer και κατά συνέπεια ανεβάζετε τις εφαρμογές σας στο Google Play, τότε η ιστορία που ακολουθεί θα σας φανεί από ενδιαφέρουσα μέχρι και προειδοποιητική. Όσο απίστευτο και αν ακούγετε, μια εταιρία στις ΗΠΑ που κατά τον ισχυρισμό του εναγομένου είναι Patent Troll, μηνύει app developers, όχι γιατί η εφαρμογή τους παραβιάζει οποιαδήποτε πατέντα αλλά γιατί ανέβασαν την εφαρμογή τους στο Google Play το οποίο νομίζουν ότι σκέφτηκαν πρώτοι.

Τα Patent trolls είναι κανονικές εταιρίες αλλά δεν παράγουν ούτε πουλούν οτιδήποτε, το μόνο που κάνουν είναι να μηνύουν μικρές επιχειρήσεις και να εισπράττουν τεράστια ποσά για χρήση πατέντων που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές.

Ο Austin Meyer, προγραμματιστής από τη Νότια Καρολίνα έχει αναρτήσει ένα βίντεο στο YouTube και εξηγεί πώς μηνύεται από μια Patent troll εταιρία στο Ανατολικό Τέξας απλά για το φόρτωμα της εφαρμογής του στο Google Play. Είναι μια πραγματικά απίστευτη ιστορία η οποία ξεκίνησε για τον Meyer πριν 4 χρόνια και συνεχίζει. Αρχικά ο ίδιος αμφισβήτησε επιτυχώς τον ισχυρισμό της εν λόγω εταιρίας που επανήλθε με νέους τροποποιημένους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τον κύριο Meyer, αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος λειτουργούν τα Patent trolls, τροποποιώντας ατέλειωτες φορές τον ισχυρισμό τους. Όσες φορές δηλαδή και αν ο εναγόμενος αμφισβητήσει τον ισχυρισμό τους στην προδικαστική εξέταση, πάντα θα τροποποιούν τον ισχυρισμό τους μέχρι να καταλήξουν στο δίκη, την οποία πιθανότατα θα χάσει ο εναγόμενος αφού δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στα δικαστικά έξοδα που είναι για τέτοιες περιπτώσεις μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε πιο κάτω το πολύ ενδιαφέρον video στο οποίο ο κύριος Austin Meyer αναφέρει πολλά ενδιαφέροντα, τόσο για την δική του περίπτωση όσο και για άλλες περιπτώσεις που χρήστες έτρεχαν στα δικαστήρια για χρήση του wi-fi ή του scanner που κάποιοι θεωρούν ότι σκεύτηκαν πρώτοι.

Πηγή