Ποτέ το παιδί στην αγκαλιά! Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο!

2016-06-09
Ένα πραγματικά τρομακτικό βίντεο που θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους γονείς άλλα και γενικά όσους μεταφέρουν παιδιά στο αυτοκίνητο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που γονείς έχουν αφήσει τα παιδιά τους όρθια ή έστω χωρίς τη ζώνη ασφαλείας ή/και το ανάλογο προστατευτικό κάθισμα να παίζουν ανέμελα μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ αυτό βρίσκεται εν κινήσει. Αρκετές μητέρες έχουν επιλέξει αμέτρητες φορές να κρατήσουν το βρέφος στην αγκαλιά τους μέσα στο αυτοκίνητο με τη δικαιολογία της μικρής απόστασης ή γιατί αυτό κοιμάται. Έχουμε όμως αναλογιστεί τι μπορεί να συμβεί σε μια πρόσκρουση μέσα σε ένα αυτοκίνητο που κινείται με μόνο 50 χιλιόμετρα; Αυτόματα το βρέφος μετατρέπεται σε παιδόσακο και το βάρος μιας μαμάς 60 κιλών μετατρέπεται σε ένα βάρος 3 τόνων! Το βρέφος με αυτά τα δεδομένα θα συνθλιβεί από την ίδια του τη μητέρα. Ένα απλό φρενάρισμα με ταχύτητα μόλις 10 χιλιομέτρων, θα αφήσει ένα παιδί που στέκεται στα αυτοκίνητο παραπληγικό, ενώ μια σύγκρουση θα το πετάξει από το τζάμι.

Όσο κι αν μας φαίνονται αυτά απίθανα και υπερβολικά, δεν είναι! Δεν ξεχνάμε ότι κάθε φορά που μπαίνει ένα παιδί στο αυτοκίνητο μας, έχουμε ευθύνη για τη ζωή του και πρέπει απαραιτήτως και ανεξαιρέτως να δένεται με ζώνη ασφαλείας και να χρησιμοποιεί το κατάλληλο κάθισμα για το βάρος και την ηλικία του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο πιο κάτω.