Μάθετε ποιες ιστοσελίδες πωλούν το email σας σε τρίτους

Σίγουρα θα αναρωτηθήκατε έστω και για μια φορά γιατί λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία (newsletters) από ιστοσελίδες που δεν έχετε ποτέ εγγραφεί. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν λίστες που μπορεί να βρει κάποιος πολλά email, ωστόσο, ίσως να υπάρχουν και μερικές ιστοσελίδες που μπορεί να πουλούν τη λίστα με τα email των συνδρομητών τους. (χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση να τους τα κλέβουν)

Αν λοιπόν την επόμενη φορά που θα εγγραφείτε σε μια υπηρεσία, χρησιμοποιείσετε το Gmail, μπορείτε με τη χρήση ενός τρικ να δείτε αν αυτή η υπηρεσία πουλά ή δίνει τα email των συνδρομητών της σε τρίτους.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε με τη χρήση του συμβόλου «+» να δημιουργήσετε μια εναλλακτική έκδοση του Gmail σας με σκοπό να καταλάβετε αν λαμβάνετε στη συγκεκριμένη έκδοση δελτία τύπου, καταλόγους κλπ. από άλλες ιστοσελίδες. Όπως προαναφέραμε απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένας λογαριασμός Gmail, έτσι αν το email σας είναι πχ someone@gmail.com και θα εγγραφείτε στην υπηρεσία Something, μπορείτε να εγγραφείτε με τη παραλλαγή someone+something@gmail.com.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τρικ όσες φορές θέλετε χωρίς κανένα περιορισμό. Η λέξη κλειδί μετά το «+» μπορεί να είναι οτιδήποτε ενώ να θυμάστε ότι όλη η αλληλογραφία θα πηγαίνει κανονικά στο inbox σας.
gmail-tips