Το αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο που ετοιμάζει η Volvo έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα – Διαβάστε λεπτομέρειες

Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έτσι και η Volvo ετοιμάζει το δικό της αυτό-οδηγούμενο αυτοκίνητο. Μάλιστα, θα είναι κάτι πολύ πιο προηγμένο απ’ ότι θα έχουν να προσφέρουν οι άλλες εταιρίες αφού η Volvo προσπαθεί να αναπτύξει ένα σύστημα πραγματικής αυτό-οδήγησης, να μπορεί δηλαδή ο οδηγός να κάνει κάτι άλλο αντί να επιβλέπει το αυτοκίνητο.

Με άλλα λόγια, στο πρώτο αυτό-οδηγούμενο Volvo δεν θα είναι απαραίτητο ο οδηγός να επιβλέπει τη διαδικασία αυτό-οδήγησης. Θα μπορεί να κάνει οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θέλει όπως αποστολή γραπτού μηνύματος ή σερφάρισμα στο διαδίκτυο. Το αυτοκίνητο θα μπορεί από μόνο του να ασχοληθεί πραγματικά με οτιδήποτε είναι απαραίτητο κατά τη διαδικασία της οδήγησης.

Επί του παρόντος, υπάρχουν μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες που πωλούν αυτοκίνητα με σύστημα αυτό-οδήγησης, ωστόσο δεν είναι εντελώς αυτόνομα αφού η παρουσία και εποπτεία του οδηγού είναι απαραίτητη, ούτως ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να παρέμβει για να αποφύγει ένα ενδεχόμενο ατύχημα. Ένα τέτοιο σύστημα που υπάρχει σήμερα είναι ο αυτόματος πιλότος στα Tesla που αν και οδηγεί αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο, ο οδηγός πρέπει να επιβλέπει την όλη διαδικασία.

Ένα παρόμοιο σύστημα με το AutoPilot της Tesla, το DriveMe, θα είναι διαθέσιμο από την Volvo το 2017 και θα δοκιμαστεί σε 100 πελάτες της εταιρίας στο Gothenburg της Σουηδίας, στο Λονδίνο και σε επιλεγμένες πόλεις στη Κίνα. Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα DriveMe θα επιβλέπουν την διαδικασία αυτό-οδήγησης ενώ όλα τα στοιχεία που θα συλλέγονται στο αρχείο καταγραφής δεδομένων του αυτοκινήτου θα χρησιμοποιηθούν από τη Volvo με σκοπό την τελειοποίηση του συστήματος. Από το 2020 θα είναι έτοιμη και η νέα τεχνολογία πραγματικής αυτό-οδήγησης της Σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας όπου η εποπτεία του οδηγού δεν θα είναι απαραίτητη.

Όλα αυτά τα δήλωσε στη ιστοσελίδα Tech-Insider ο Erik Coelingh, ανώτερο τεχνικό στέλεχος της Volvo ενώ τελειώνοντας είπε ότι το 2020 θα μάθουμε ότι η «πραγματική αυτό-οδήγηση αυτοκινήτων μπορεί να επιτευχθεί, δεν είναι απλά μια φαντασίωση»

Volvo-selfdrive

Volvo-selfdrive-1
Πηγή