Η Foxconn αντικαθιστά 60000 θέσεις εργασίας με robot

Η Foxconn αντικαθιστά 60000 θέσεις εργασίας για χάρη της ρομποτικής μηχανικής!

Είναι γνωστό και αντιληπτό από τον καθένα πλέον ότι οι μεγάλες εταιρίες στην προσπάθεια τους για συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, εφαρμόζουν τη ρομποτική μηχανική και άλλες καινοτόμες μεθόδους κατασκευής. Αυτό συμβαίνει στη γραμμή παραγωγής και έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας που κατέχονται κυρίως από εργάτες σε εργοστάσια.

Έτσι έγινε και στο εργοστάσιο της Foxconn στη Κίνα όπου κατάργησε 60000 θέσεις εργασίας οι οποίες αντικαταστάθηκαν με συσκευές ρομποτικής μηχανικής ή όπως αποκαλούνται από πολλούς, ρομπότ. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενες εργασίες στην διαδικασία συναρμολόγησης που γίνονταν από υπαλλήλους της εταιρίας και τώρα θα εκτελούνται από ρομπότ.

Σε μια δήλωση του ο εκπρόσωπος της Foxconn ανέφερε ότι η εταιρία θα συνεχίσει την καινοτόμο ανάπτυξη της χωρίς να επηρεαστούν άλλες θέσεις εργασίας. Οι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν στο έλεγχο των νέων μηχανημάτων ενώ άλλοι θα επικεντρωθούν στην έρευνα και ανάπτυξη καθώς και στον ποιοτικό έλεγχο στη διαδικασία παραγωγής.

Foxconn