Τρακάρουν μόνα τους τα Tesla φωνάζουν οι ιδιοκτήτες – VIDEO

Σε δύο περιπτώσεις μέσα σε λίγες μέρες, οι ιδιοκτήτες των Telsa υποστηρίζουν ότι τα αυτοκίνητα τους προκάλεσαν ατυχήματα. Και στις δύο περιπτώσεις η εταιρία απορρίπτει τους ισχυρισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, στις 29 Απριλίου ένας οδηγός στη Γιούτα ανέφερε ότι πάρκαρε το Telsa του και μπήκε σε κατάστημα της περιοχής, πέντε λεπτά αργότερα όμως αυτό προχώρησε μόνο του και καρφώθηκε σε πλατφόρμα φορτηγού που ήταν παρκαρισμένο μπροστά του με αποτέλεσμα το σπάσιμο του ανεμοθώρακα αξίας $700.

Αντικρούοντας του ισχυρισμούς η εταιρία αναφέρει ότι σύμφωνα με το αρχείο καταγραφής δεδομένων του αυτοκινήτου, ο οδηγούς είχε θέσει σε λειτουργία πριν κατεβεί το σύστημα Summon, για αυτόνομο παρκάρισμα. Σύμφωνα με την εταιρία αυτή η λειτουργία αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες στον εντοπισμό αντικειμένων όπως οι πλατφόρμες και ποδήλατα ενώ βρίσκετε ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο (Beta versions παντού!). Αυτό είναι γνωστό στους πελάτες της και τους έχει προειδοποιήσει να επιτηρούν τα αυτοκίνητα τους κατά το παρκάρισμα.

Τρεις μέρες προηγουμένως όμως υπήρξε άλλο ένα περιστατικό όπου μια γυναίκα οδηγός ενώ οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο του Los Angeles με τον αυτόματο πιλότο του Tesla S ενεργοποιημένο, αυτό δεν σταμάτησε όταν το προπορευόμενο όχημα φρέναρε απότομα. Όταν η γυναίκα κατάλαβε ότι το αυτοκίνητο της δεν θα σταματούσε, πάτησε η ίδια τα φρένα, ωστόσο ήταν ήδη αργά να αποτρέψει τη σύγκρουση.

Και εδώ η Tesla αντικρούει τους ισχυρισμούς της οδηγού αφού σύμφωνα με το αρχείο καταγραφής δεδομένων του αυτοκινήτου, πριν τη σύγκρουση η οδηγός είχε απενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο πατώντας μόνη της τα φρένα.

Πηγή 1, 2