Εντυπωσίασε μας κι άλλο Samsung – Τα 256GB μνήμη στα smartphones δεν είναι μακριά!

256GB-UFS_02_main-800x420
Συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει η Samsung με ακόμα μια ανακοίνωση που μόλις έχει κάνει. Μας λέει ότι έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του νέου της, γρηγορότερου και μεγαλύτερου memory chip βασισμένο σε UFS 2.0 (Universal Flash Storage 2.0), με δυνατότητα χωρητικότητας μέχρι και 256GB. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα νέα chip θα έχουν ταχύτητα ανάγνωσης που ξεπερνά την ταχύτητα των SATA SSD’s!

Το νέο memory chip της Samsung με ταχύτητα ανάγνωσης 850MB το δευτερόλεπτο και εγγραφής 260MB το δευτερόλεπτο (sequential reads / writes) ξεπερνά σε ταχύτητα (ανάγνωσης) τους SSD που έχουμε στους υπολογιστές μας, εκτός φυσικά αν είστε fan του raid 0.

Αυτές οι ταχύτητες και η χωρητικότητα είναι σημαντικές παράμετροι για το μέλλον των high-end smartphones, αφού λειτουργίες όπως η λήψη και αναπαραγωγή βίντεο με ανάλυση 4Κ και οι οθόνες 2K τείνουν να καταστούν δεδομένες για το 2016.

Τέλος, η Samsung επεσήμανε ότι οι νέες της μνήμες είναι μικρότερες σε μέγεθος, γρηγορότερες αλλά και με δυνατότητα για μεγαλύτερη χωρητικότητα από τις κάρτες Micro SD. Τι σημαίνει αυτό;  ότι μάλλον δεν θα ξαναδούμε υποδοχή για κάρτα Micro SD σε high-end smartphone της Samsung.

Πηγή