Αυτό σημαίνει το γράμμα «i» στα iPhone

stevejobsiphone
To γράμμα «I» συνοδεύει όλες τις συσκευές της Apple από το 1998, όταν λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά το iMac. Οι μόνες συσκευές που δεν συνοδεύονται από το «i» είναι οι Apple TV και Apple watch.

To γράμμα «i» λοιπόν ξεκίνησε όταν τα ινία της εταιρείας κρατούσε ο αείμνηστος Steve Jobs και το είχε συνδυάσει με το «i» του internet, σηματοδοτώντας έτσι την νέα εποχή της Apple.
Όταν το 1998 ο Steve Jobs παρουσίαζε το iMac είχε πει ότι αυτός ο υπολογιστής στοχεύει την νούμερο ένα προτεραιότητα των καταναλωτών που είναι το internet. “Even though this is a full-blooded Macintosh, we are targeting this for the number one use that consumers tell us they want a computer for, which is to get on the Internet — simply, and fast,” είπε επί λέξη, προσθέτοντας “And that is what this product is targeted for.”

To γράμμα «i» όμως αντιπροσωπεύει και κάποια άλλα πράγματα είπε τότε στην παρουσίαση του ο Jobs, με το slide της παρουσίασης να γράφει ίντερνετ, μοναδικότητα, εκπαίδευση, πληροφόρηση, έμπνευση. Όλες αυτές οι λέξεις στα αγγλικά ξεκινούν από το γράμμα «i», όπως φαίνεται και στο slide παρακάτω.
Apple_Slide