Πρόσβαση στα δεδομένα συσκευής Android μετά από ψύξη

Google-AndroidpicΜια νέα, ομολογουμένως περίεργη μέθοδο ανακάλυψαν δύο ερευνητές στο πανεπιστήμιο Erlangen στη Γερμανία για να ανακτήσουν όλα τα δεδομένα από μία κλειδωμένη συσκευή Samsung Galaxy Nexus που έτρεχε την τελευταία έκδοση Android.

Σύμφωνα με το GIZMODO, οι ερευνητές ακολούθησαν την διαδικασία “cold-booting” (Παγωμένη Εκκίνηση) χρησιμοποιώντας την ειδική τεχνική “FROST” (Forensic Recovery Of Scrambled Telephones).

Οι Tilo Mueller και Michael Speitzenbarth, χρησιμοποιώντας ένα καταψύκτη πάγωσαν την συσκευή στους -15°C, και απενεργοποιώντας την και επανεκκινώντας την εντός 5-6 δευτερολέπτων πέτυχαν πρόσβαση στα δεδομένα που περιείχε η μνήμη RAM αφού λόγω της ψύξης δεν σβήστηκαν στα 1-2 δευτερόλεπτα.

Όπως τόνισαν οι ερευνητές, αυτό το εγχείρημα πιθανώς να είναι πιο δύσκολο να πετύχει σε συσκευές iOS κυρίως λόγω της έλλειψης αφαιρούμενης μπαταρίας η οποία χρειάζεται για το γρήγορο σβήσιμο και ανάμα του κινητού.

Προσοχή λοιπών να μην χάσετε το κινητό σας τηλέφωνο γιατί εκτός από την οικονομική ζημιά, κάποιοι ισως να έχουν πρόσβαση και στα προσωπικά σας δεδομένα.