Με Android οι νέες φορητές συσκευές της HP

Android_robot.svgΣτροφή 180 μοιρών για την HP η οποία σε μια προσπάθεια να πάρει και αυτή ένα σημαντικό κομμάτι της πίτας από την αγορά των φορητών συσκευών, υιοθετεί πλέον το Android για τις μελλοντικές της εκδόσεις.

Βλέποντας λοιπόν ότι οι συσκευές της που ήταν βασισμένες σε Microsoft και WebOS δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, η εταιρεία φαίνεται να ετοιμάζει νέα tablets βασισμένα στο Android.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ένα high-end tablet το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή NVIDIA Tegra 4 και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Οι διαρροές για την κυκλοφορία και ενός Android smartphone έχουν ήδη διαψευστεί από την CEO της εταιρείας Meg Whitman λέγοντας πως η HP δεν θα προσφέρει κινητό τηλέφωνο.

Είναι μια πολύ θετική κίνηση τόσο για την HP που έχει μείνει αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό στον τομέα των κινητών συσκευών, όσο και για την Google που πρόσθεσε στο πελατολόγιο της άλλον ένα δυνατό παίκτη.
Η συγκεκριμένη συνεργασία μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να ξανακερδίσει λίγο από το χαμένο έδαφος στο χώρο των κινητών συσκευών μιας και βρίσκετε αρκετά πίσω από τις Apple, Samsung, HTC Motorola και άλλες.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές παραδοσιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν ήδη πειραματιστεί με την κατασκευή Android tablets, ωστόσο άλλαξαν γνώμη βλέποντας πως δεν υπάρχουν αρκετά περιθώρια κέρδους. Περιμένουμε να δούμε από την HP τι έχει να μας παρουσιάσει που να την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.