Συνέντευξη του Bill Gates μέσω Reddit

bill GatesΑν και ο Bill Gates έχει ήδη αποσυρθεί από τη Microsoft, δε σημαίνει ότι απέχει από την τεχνολογική επικαιρότητα. Σε μια συνέντευξη τύπου Ask Me Anything που έδωσε μέσω Reddit, μίλησε για τη σχέση του με τον Steve Jobs, τα Windows 8, ποιες είναι οι συσκευές που χρησιμοποιεί και τις προβλέψεις του για το μέλλον των υπολογιστών.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας λοιπόν σε ερώτηση για το ποιο λειτουργικό σύστημα προτιμά, απάντησε χαρακτηριστικά “Higher is Better!” στηρίζοντας έτσι το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.
Στην συνέχεια ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον Steve Jobs, για τις οποίες δήλωσε πως «Υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός. Το μεγαλύτερο κοινό μας project ήταν η δημιουργία του Mac, στην οποία μάλιστα δούλευαν περισσότεροι άνθρωποι της Microsoft παρά της Apple. Δε θα ξεχάσω ποτέ ένα απόγευμα που περάσαμε μαζί, λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή».
Ανάφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί μια Perceptive Pixel display 80″ και ένα Surface Pro tablet.
Τέλος ο Bill Gates είπε ποιο κατά τη γνώμη του είναι το μέλλον των υπολογιστών και της τεχνολογίας λέγοντας πως “Ρομπότ, οι νέοι τύπου οθονών και διαδραστική ομιλία θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους υπολογιστές. Τη στιγμή που θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε, ακούμε, γράφουμε και διαβάζουμε, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε με εντελώς διαφορετικούς τρόπους.”