Έξοδος της Dell από το χρηματιστήριο

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που την ήθελαν να γίνεται ιδιωτική εταιρία, η Dell ανακοινώνει τα σχέδια της για έξοδο από το χρηματιστήριο, με την εξαγορά της από την SilverLake έναντι 24,4 δισ. δολαρίων.
Συμμετοχή στη SilverLake θα έχει και η Microsoft η οποία θα δανείσει την εταιρεία με 2 δις. Δολάρια. Η όλη συναλλαγή θα γίνει με μετρητά αλλά και με ανταλλαγή μετοχών, ενώ θα συμμετέχει στην εταιρεία και ο ιδρυτής της, MichaelDell.
Για την εξαγορά, ο κάθε μέτοχος θα λάβει 13,65 δολάρια για κάθε μετοχή που έχει στην κατοχή του, τιμή κάπως αυξημένη από τις αρχές του χρόνου που ήταν στα 10,88 δολάρια.
Η κίνηση αυτή οφείλετε στη γενική μείωση του ενδιαφέροντος για ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τους καταναλωτές, η οποία έχει επηρεάσει και την πορεία της εταιρείας, που αποφάσισε να επικεντρωθεί στην παροχή υπηρεσιών προς τις εταιρείες καθώς και την δημιουργία λογισμικού.  Με αυτόν τον τρόπο, η Dell θα μπορεί να «πειραματιστεί» με νέα προϊόντα χωρίς να έχει το φόβο πτώσης της μετοχής της, γεγονός που μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην εταιρία τα επόμενα χρόνια.