Η Google «χαρτογραφεί» τη Βόρεια Κορέα

Χάρτες με γεωγραφικές και γεωμορφικές πληροφορίες για τη Βόρεια Κορέα παρουσίασε η Google.
Μέχρι σήμερα, η υπηρεσία Google Maps της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού, δεν διέθετε στοιχεία για την απομονωμένη διεθνώς ασιατική χώρα. Συνέπεια αυτού, ήταν οι χάρτες που αναφέρονταν σε βορειοκορεατικές περιοχές να εμφανίζονται συνήθως κενοί.
Η προσθήκη πληροφοριών σχετικά με τη γεωγραφία της χώρας έγινε σταδιακά μέσω του Map Maker. Το συγκεκριμένο διαδικτυακό εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να συνεισφέρουν ηλεκτρονικά δεδομένα αξιοποιώντας είτε δορυφορικές εικόνες είτε τοπικές φωτογραφίες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην περίπτωση της Βορείου Κορέας, οι φωτογραφίες ήταν λιγοστές και ο εμπλουτισμός των χαρτών με πληροφορίες έγινε κυρίως χάρη σε εικόνες από δορυφόρους.
Το εργαλείο Map Maker πρωτοεμφανίστηκε το 2008. Με τον ίδιο τρόπο, η Google κατόρθωσε να συγκεντρώσει πολύτιμες γεωγραφικές πληροφορίες για χώρες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
«Η προσπάθεια ετών μέσω του Map Maker μας επιτρέπει σήμερα να έχουμε διαθέσιμο έναν χάρτη της Βόρειας Κορέας στο Google Maps» τόνισε ο Τζέιανθ Μάισορ, επικεφαλής παραγωγής του εργαλείου Map Maker. «Πλέον, το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση σε χάρτες από περιοχές στη Βόρεια Κορέα, που προηγουμένως ήταν εντελώς άγνωστες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: OnlyCy