Η Google καταργεί 4.000 θέσεις από Motorola

Μετά την εξαγορά της Motorola το Μάιο για 12.5 δισεκατομύρια δολάρια, η Google τώρα προχωρά στην αναδιάρθρωση της νέας της επένδυσης, να την βάλει δηλαδή σε ‘τάξη’. Όπως αναφέρουν οι New York Times, η Google ετοιμάζεται να απολύσει το 20 τοις εκατό του προσωπικού της Motorola, δηλαδή γύρω στις 4.000 θέσεις εργασίας, και κατά συνέπεια, θα κλείσει περίπου το ένα τρίτο των 94 γραφείων που διατηρεί σε όλο τον κόσμο του. Οι κοινοποιήσεις στους εργαζόμενους άρχισαν να στέλλονται σήμερα.
Από τις 4.000 θέσεις εργασίας που θα χαθούν, το ένα τρίτο θα χαθεί από τις ΗΠΑ και τα 2/3 από τον υπόλοιπο κόσμο, με το κόστος των αποζημιώσεων και της αναδιάρθρωσης να φτάνει τα 275 εκατ. δολάρια.

Οι περικοπές αυτές είναι μέρος μιας γενικότερης συρρίκνωσης και ο κύριος στόχος των περικοπών είναι να επιστρέψει την Motorola στην κερδοφορία η οποία κατέγραψε ζημιές τα 14 από τα τελευταία 16 τρίμηνα, όπως είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η εταιρεία θα παράσχει γενναιόδωρα πακέτα αποζημιώσεων στους υπαλλήλους που θα χάσουν την δουλειά τους, καθώς και παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής επανένταξης για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να βρουν νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, οι ΝΥΤ στο δημοσίευμα τους αναφέρουν ότι η εταιρεία θα καταργησει τα ‘φτηνά’ κινητά, και θα περιοριστεί στην παραγωγή ακριβότερων συσκευών και smartphones, κάτι που θα της επιτρέψει να επιστρέψει στην καρδοφορία.